Investeer in duurzame warmte voor iedereen

WaaS in het kort

Coöperatieve WeSpark Zaanstreek u.a. lanceert dit najaar een warmtedienst, welke als abonnement afgenomen kan worden door bewoners in de Zaanstreek. Wij werken daarbij nauw samen met de gemeente Zaanstad. In eerste instantie gaan wij 100 woningen van het gas afhalen vanaf begin 2022. Ons ultieme doel is zoveel mogelijk woningen te voorzien van deze warmtedienst. Om deze dienst te kunnen opstarten is 5,5 miljoen euro aan financiering nodig, waarvan wij 2 miljoen via crowdfunding willen binnenhalen. Onze warmtedienst is vooral interessant voor bewoners die nu weinig eigen vermogen hebben of zelfs in energiearmoede leven. Samen kunnen wij deze energie- en klimaatcrisis doorbreken door onze energiezaken compleet anders te gaan aanpakken! De financieel daadkrachtige bewoners kunnen op die manier hun buurgenoten helpen die financieel minder middelen hebben. Onze warmtedienst kan dan uitkomst bieden, omdat je dan niet zelf hoeft te investeren en je minimaal 10% lagere energiekosten per maand gaat betalen ten opzichte van je huidige situatie.

Informatievideo

Warmte-als-een-Service uitgelegd

Voor wie is de crowdfunding actie bedoeld?

In principe kan iedereen meedoen met de crowdfunding actie, zowel bedrijven als particulieren. Hoe mooi zou het zijn als gebruikers en investeerders de coöperatieve gedachte ondersteunen. Ook leden van andere (energie) coöperaties onze dienst afnemen en/of mee investeren.


Welk rendement biedt WeSpark haar investeerders die meedoen?

WeSpark gaat onderhandse obligatieleningen uitgeven in coupures van 250 euro. Dit stelt een bredere groep van potentiële investeerders in staat om hieraan mee te doen. In totaal zijn er 8.000 coupures te ‘vergeven’ van 250 euro. Eén persoon kan één of meerdere coupures ‘kopen’ van WeSpark. Er kan gekozen worden voor een obligatielening met een looptijd van 3, 4 of 5 jaar. Hoe langer de looptijd, hoe hoger het rendement. Wij geven een rendement van 3,5% bij een looptijd van 3 jaar, een rendement van 4% bij een looptijd van 4 jaar en een rendement van 4,5% bij een looptijd van 5 jaar. Zodra een investeerder hieraan mee wil doen, dan bekrachtigen wij deze obligatielening in het bijzijn van een onafhankelijke persoon, zijnde een notaris.

Zodra wij het benodigde kapitaal (vreemd en eigen vermogen) bij elkaar hebben gehaald, en de eerste 20 woningen van het gas af zijn, dan kunnen we beginnen met terugbetalen van de uitstaande leningen. Dit zal naar verwachting zijn in 2022. Natuurlijk zal het enkele maanden tot een jaar gaan duren voordat alle 100 woningen voorzien zijn van de warmtedienst.

Mocht je specifieke vragen hebben, gelieve Robert Hemmen, directeur van WeSpark te benaderen:

 

Aanmelden

Meld u nu aan als investeerder

Meld u nu aan als potentiële investeerder en ontvang meer informatie over de crowdfunding actie. Wanneer u onderstaand formulier invult zullen wij u binnenkort telefonisch of per e-mail benaderen.

  • Voer een getal tussen 0 en 5000 in.
    Om een beeld te krijgen van onze crowdfundingsactie horen wij graag hoeveel coupures van 250 euro u wenst te investeren.