Nieuws, Acties

Zet ‘m op 60

2m

De meeste cv-ketels staan standaard veel te heet ingesteld. Door de temperatuur terug te brengen naar 60 graden, werkt je Cv-ketel veel efficiënter en bespaar je veel gas. Dat is goed voor je portemonnee en brengt de CO2 uitstoot omlaag.

WeSpark is één van de 60 energiecoöperaties die gestart zijn met deze landelijke actie van Urgenda. Als je als huishouden meedoet met de actie kun je ook nog eens kans maken op een mooie prijs.

Effectief geld besparen door u ketel anders in te stellen
Een cv-ketel staat vanuit de fabriek standaard afgesteld op 85 graden, veel heter dan voor de meeste huizen nodig is. Met een simpele handeling is de temperatuur van het verwarmingswater (dus niet het warme douche- of kraanwater!) makkelijk naar 60 graden te brengen. Meestal is het niet meer dan een simpele draai aan de knop, waarmee je al gauw tientjes per jaar bespaart. Bovendien wordt je woning energiezuiniger, terwijl je comfort en warmte gelijk blijven. Een kleine moeite om iets goeds te doen voor het klimaat. Op de website www.zetmop60.nl/wespark staat voor iedere cv-ketel een korte instructievideo, zodat iedereen het makkelijk zelf kan doen.

Campagne #zetmop60
Voor de campagne #zetmop60 werken wij samen met Urgenda. Het doel van de campagne is het terugdringen van de CO2 uitstoot in de gebouwde omgeving en wordt onderschreven door vrijwel alle fabrikanten van cv-ketels.

Huishoudens die meedoen aan de actie, maken kans op duurzame prijzen; als hoofdprijs betaalt Urgenda een jaar lang de energierekening. Maak om mee te doen een selfie met uw ketel en stuur deze in via www.zetmop60/wespark of deel de foto via sociale media met de hastag #zetmop60.

Als u via onze link meedoet aan de actie, maken ook wij kans op 2.500 euro.

Kijk voor meer informatie op www.zetmop60.nl over deze actie.