Een coöperatieve Zaanse energieleverancier

WeSpark is een coöperatieve Zaanse energieleverancier. De gemeente Zaanstad is mede-initiatiefnemer vanuit de wens om de energietransitie van de Zaanstreek te versnellen en uiteindelijk met elkaar op nul op de meter uit te komen. WeSpark levert al aan zakelijke klanten en zal binnenkort ook aan particulieren gaan leveren. Iedere klant is automatisch lid van de coöperatie en daarmee mede-eigenaar van WeSpark.

Groene stroom, lokaal opgewekt

WeSpark streeft naar volledige transparantie en levert groene stroom die zoveel mogelijk lokaal opgewekt is. Als we onvoldoende groene opwek uit onze eigen bronnen hebben kopen we het tekort in op de markt, waarbij we er voor zorgen dat het zo lokaal mogelijk en uiteraard 100% groen is.

Voor en door Zaankanters

WeSpark is er voor en door de Zaankanters: we doen het echt samen! Leden beslissen mee over de investeringen die wij als WeSpark doen in lokale en duurzame energieprojecten in de Zaanstreek, zoals het plaatsen van zonnepanelen of bijvoorbeeld kleine windmolens. Daarnaast kijken we naar mogelijkheden van energieopslag. De rendementen uit de investeringen komen ten goede aan de coöperatie en dus ook aan haar leden.

Komend jaar ook voor particulieren

Voor particulieren gaan we het komend jaar aan de slag met het verbinden van dakoppervlak met huishoudens die graag hun eigen stroom op willen wekken maar die zelf geen geschikt dak hebben, ‘zon op andermans dak’. Ook voor huurders zoeken we naar mogelijkheden.

Meld je aan

Meld je vast aan als je hier interesse in hebt! Het verplicht tot niets maar dan houden we je op de hoogte. Zodra er een geschikte locatie gevonden is kun je je inschrijven voor deelname. Aanmelden kan via info@wespark.nl.

Daarnaast zullen er ook collectieve inkoopacties gehouden worden, bijvoorbeeld voor isolerende maatregelen en andere energiebesparende oplossingen.

Een klimaatneutrale Zaanstreek

Doelstelling is om met elkaar te werken aan verduurzaming zonder dat je verdwaalt in het woud van mogelijkheden. We slaan de handen ineen, we werken met elkaar aan een klimaatneutrale Zaanstreek!